• Lopašićeva 1b, 44250 PETRINJA

ISPOSTAVA GLINA DOMA ZDRAVLJA PETRINJA DOBILA NOVE LABARATORIJSKE UREĐAJE

Dana 17.01.2017. godine Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić dipl.ing. arhitekture, pustio je u rad dva nova labaratorijska uređaja. Svečanom puštanju u rad prisustvovali su ravnatelj Doma zdravlja Petrinja Zdenko Matiješec dr.med., pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrbi i branitelje Sisačko-moslavačke županije Darko Srbljanin dipl.oec., gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević,  zamjenica gradonačelnika dr.med. Sanja Štingl-Vlašić spec. ginekologije opstreticije, te voditeljica medicinsko-biokemijskog labaratorija Natalija Raič, spec. med. biokemije i lab. medicine.

Dom zdravlja Petrinja kroz svoju ugovorenu laboratorijsku djelatnost u okviru primarne zdravstvene zaštite u Petrinji pruža svoje usluge za 38 000 stanovnika, zahvaljujući kontinuiranom financiranju Sisačko-moslavačke županije kroz povišeni zdravstveni standard održavama se viši nivo zdravstvene zaštite u laboratorijskoj dijagnostici u Ispostavi Glini za 14 000 stanovnika Gline, Topuskog, Gvozda i pripadajućih naselja kako stanovnici toga kraja ne bi morali odlaziti u laboratorij u Petrinju i kako bi ugovorene ordinacije imale brzu, potpunu i točnu primarnu laboratorijsku dijagnostiku.  Obzirom na dotrajalost i nefunkcionalnost postojeće opreme, Dom zdravlja Petrinja je uz pomoć Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline nabavio dva neophodna nova uređaja za laboratorijsku dijagnostiku u Glini (biokemijski i hematološki analizator) u vrijednosti 260 000 kn.

Labaratorij u Glini zapošljava tri djelatnika zahvaljujući dodatnom financiranju Sisačko-moslavačke županije. Dom zdravlja Petrinja je u 2016. godine uložio u nabavku nove  medicinske i dijagnostičke opreme oko 700 000 kn. U narednom periodu planira se poboljšati nivo zdravstvene zaštite u okviru specijalističkih djelatnosti kao i dodatnim ulaganjima u dijagnostičke mogućnostima ali i poboljšanje infrastrukture objekta Doma zdravlja u Glini.