• Lopašićeva 1b, 44250 PETRINJA

NOVI MAMOGRAF U PETRINJSKOM DOMU ZDRAVLJA

novi mamograf

Dom zdravlja Petrinja dobio je novi RTG uređaj za rano otkrivanje karcinoma dojke – mamograf vrijedan oko 250.000,00 kuna.

„Izuzetna mi je čast što možemo pustiti u rad još jedan uređaj u našoj županiji koji će pomoći ne samo u boljem i kvalitetnijem pružanju zdravstvene zaštite nego i u ranom otkrivanju karcinoma dojke. Mi smo postojeći uređaj koji je star, ali još uvijek u funkciji, prebacili na lokaciju u Topusko kako bi i području Topuskog, Gline i Gvozda gdje nam živi oko 15 do 16 tisuća stanovnika – od toga više od 50% žena, približili mogućnost ranog otkrivanja karcinoma dojke, kako žene ne bi morale putovati u Petrinju, Sisak ili na neku drugu lokaciju. Sredstva su za nabavku novog mamografa osigurana iz županijskih decentraliziranih sredstava", rekao je ravnatelj Doma zdravlja Petrinja, Zdenko Matijašec. Napomenuo je kako ova ustanova trenutno posluje dobro, bez gubitaka.

"Relativno smo na pozitivnoj nuli. Nabavljamo i drugu opremu, odnosno, opremamo sada bolje i kvalitetnije laboratorij u Glini jednim novim hematološkim i biokemijskim analizatorom što je isto osigurano iz decentraliziranih sredstava naše županije i nadamo se da ćemo time poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite ovog kraja koji je, mislim, još uvijek relativno ugrožen manjkom kvalitetne zdravstvene zaštite", kazao je Matijašec.